Ik maakte onlangs lekker eiermuffins met veel groentjes in. Ik maakte ze kidsproof zodat onze kleine vriend er ook van kon eten. Ze bevatten vel vitaminen en mineralen zowel van de eitjes als van de groentjes die we erin verwerken. Wist je dat eieren worden aanzien als een volwaardige vervanger van vlees.
Voor kinderen is dit een leuke manier om eens op een andere manier een ei te eten. Bovendien is het een soort van cupcake maar dan een hartige versie. Laat de kinderen gerust meehelpen tijdens het maken ervan. Ze kunnen alle ingrediënten in de vormpjes doen,.... Oudere kinderen kan je de groenten laten snijden in stukjes.
Voor deze eiemuffins gebruikte ik broccoli, paprika, ajuin en champignons Maar uiteindelijk kan je allerlei groentjes hiervoor gebruiken.
Laat je kind mee beslissen welke groentje je gebruikt, zo zal hij er ook sneller van eten. Je kan er ook perfect vlees (denk maar aan spekblokjes of hamblokjes) of kaas in verwerken. Je kan het perfect eten als ontbijt, lunch of misschien zelfs als tussendoortje. Zelfs kunnen ze in de lunchbox mee naar school. Als je ze eet kan je er nog perfect een beetje brood bij eten.
Ze zijn zeer simpel te maken.
- Snij de groentjes in blokjes
- Stoof ze even kort aan
- Doe de groentjes in de Muffinvormpjes (eerst invetten)
- Giet het eiermengel er over (kluts 5 eieren en meng met een scheutje melk en kruiden naar smaak)
- Verwarm de oven voor op 200 graden en zet ze een 15 minuten in de oven
EN KLAAR


Reactie plaatsen
Reacties