Gezond ontbijten saai?
Ik dacht het niet?
het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, maar moet het daarom saai zijn, nee toch. Geen 'saaie' boterhammen maar wel een een voedzaam ontbijt met yoghurt, fruit en healthy brownie.
De healthy brownie maakten we tijdens een online bakworkshop in onze Pre Boost Spring 10 dagen, gegeven door mijn mede coach Nele. Nele is een topcoach en topmama die houdt van bakken en als het dan ook nog een healthy kan en voedzaam, moet je bij Nele zijn.
Deze brownie kan perfect als ontbijt met yoghurt, maar ook als tussendoortje of als dessert. Voordeel is dat het ook nog eens kidsproof is. (wel geen grote hoeveelheid in 1 keer geven aan kinderen)
Je hebt er ook niet oneindig veel ingrediënten voor nodig.
- 2 eitjes.
- 6 eetlepels yoghurt (vervangen boter)
- 150 ml melk. (Sojamelk)
- 120gr F1
- 25gr rauwe cacao
- 1,5 eetlepel olie
- 30 gr havermout
- 70 gr speltbloem
om te beginnen gaan we eerst de oven voorverwarmen op 200 graden. Daarna gaan we 2 eitjes breken in een kom. De yoghurt en melk toevoegen en alles mengen. Daarna de F1 toevoegen en de cacao (voor extra chocoladesmaak) en de olie.. Optioneel: klein beetje pure chocolade toevoegen samen met de havermout en speltbloem.(bloem niet te veel mengen want dan ga je gluten ontwikkelen. De bakvorm invetten en bebloemen en mengsel in de bakvorm brengen. Als laatste zetten we de bakvorm voor ongeveer 30 minuten in de oven.
Had dit zelf nog nooit gemaakt, maar ik ben super aangenaam verrast door het eindresultaat en de smaak. Ik was hier thuis niet de enige die fan was want zowel de vriend als onze peuter vonden het lekker en het viel dus ook enorm in de smaak.
Het bevat de nodige voedingsstoffen en vitamines dus daarom s het ook healthy. We gebruiken geen boter in dit recept.
wist je dat dit niet het enige lekkers is dat we bakken tijdens deze 10 dagen in de online bakworkshop.
Stay tuned voor nog meer lekkers!

Reactie plaatsen
Reacties