Chips maken van wraps

Gepubliceerd op 6 maart 2023 om 09:39

Wat doe je als je wraps over hebt? gooi ze zeker niet weg! Want ik hou niet van eten weggooien en ben tegen voedselverspilling. Er is al genoeg honger in de wereld.

Je kan er zoveel mogelijkheden mee uit. 

  • Wraps in de oven
  • Folded wraps
  • Chips maken.

 

Ik maakte met de overschot van de wraps heerlijke chips. Perfect als tussendoortje maar evengoed als late night snack. Heerlijk met een dipsausje erbij? denk maar aan humus, zelfgemaakte guacamole,....

 

super simpel te maken met maar 3 ingrediënten. 1 eetlepel olijfolie, beetje paprikapoeder, beetje kurkuma.( Maar je kan uiteraard ook andere kruiden gebruiken.) Deze hoeveelheden zijn voor 1 wrap. Je snijdt de wrap in stukken. Ondertussen verwarm je de oven voor op 180 graden. Maak een bakplaat klaar met bakpapier en leg er de stukken wrap op. Ondertussen meng je de ingrediënten samen om op de wrap te smeren. Als laatste strooi je er een beetje zeezout op. Zet ze in de oven voor ongeveer 10 minuten (tussendoor even controleren dat ze niet verbranden) Na 10 minuten haal je ze uit de oven, en laat ze even afkoelen. 

Lekker smullen voor tv of bij een goed boek. 

 

Ikzelf heb de chips gemaakt met groentenwraps (wortelsmaak). Deze hebben nog iets meer smaak. Maar de beste keuze is nog altijd de volkoren wrap omdat daar nog steeds meer vezels inzitten. De gewone wraps bevatten daarintegen een grote hoeveelheid tarwebloem en kan je dus beter niet gebruiken.

 

Hier heb ik ze ook laten proeven door onze peuter, maar hij was er niet echt fan van. Denk door dat het komt omdat het groentenwraps waren. Volgende keer toch maar eens de volkoren wraps proberen. 

Zijn er kids die er wel fan van zijn? Ik hoor het graag in de reacties hieronder :p

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.